Kerels

De Kerstvakantie zit er weer op en de leiders hebben juist gedaan met hun examens. Ondanks de nieuwe C-variant en de daarbijhorende regeltjes heeft jullie favoriete leider er toch voor kunnen zorgen dat jullie kalender boordenvol toffe activiteiten staat. Vergeet niet om voor elke activiteit de kleine omschrijving te lezen en hou ook zeker de groepchat op Messenger  in de gaten om altijd up to date te zijn.

Zondag 30 januari: Tour de Flandrien

Wat is een Flandrien? Volgens de koersboekskes is een Flandrien een wielrenner die tijdens de 6 daagse koers grote showboy’s waren. We gaan eens kijken of jullie echte Flandriens zijn.

TIP: Neem vandaag zeker je FIETS mee want zonder fiets kan je geen Flandrien zijn!

Zondag 13 februari: Vriendjesdag

Vriendjesdag, zit ge soms eens in de klas te denken: “Bwa das ne toffe gast. Waarom zit die niet in onze KSA?” Of heeft uw beste vriend door corona al zijn hobby’s opgegeven en heeft hij niets meer te doen? Pak hem dan vandaag mee naar de KSA, want elke vriend die je meeneemt zorgt ervoor dat je meer kans maakt om een super leuke prijs te winnen.

TIP : Neem zeker elke jongen van je klas mee (kan misschien handig zijn tijdens het spel).

Zondag 20 februari: Stads Spel: Bockie style

Kennen jullie Bockie al? Nee, zoek hem dan snel even op op YouTube. Als je hem al kent zou ik durven zeggen: “Nekeer iet eten zeker?” en das ook wa we gaan doen vandaag. We gaan proberen om tijdens de activiteit 12 hapkes te eten in Aalst.

TIP : Vraagt aan de mama of de papa een centje om “Nekeer iet te gaan eten, zeker?”.

Zaterdag 05 maart: Wafelenbak

Gelijk dat onzen Eerwaarde vroeger altijd zei: “De gebrade kiekens zullen niet in uwe mond vliegen.” Daarmee bedoelde hij dat de KSA af en toe ook wel eens centje nodig heeft en daar gaan we vandaag voor zorgen. Met onze jaarlijkse wafelenbak proberen we aan iedereen in Erembodegem een heerlijke wafel verkopen om zo onze kas te spijzen. Met deze centjes kunnen wij dan nieuw spelmateriaal aankopen waarmee jullie dan kunnen spelen en uit de bol gaan.

TIP: Doe vandaag goede stapschoenen aan want jullie gaan veel mogen stappen.

Zondag 13 maart: Schaatsen met den bond

Merci mannen om zo hard te werken op de wafelenbak! Als merci gaan we vandaag met heel den bond gaan schaatsen in Liedekerke.

!!!!!BELANGRIJK!!!!!: Vergeet niet om uw handschoenen mee te nemen ( zonder handschoenen mag je de schaatspiste niet op) en voor deze ene keer mag je met een lange broek naar KSA komen.

Zondag 20 maart: Activiteit met ksa Roo

Over deze activiteit kan ik je nog niet veel vertellen. Vooral omdat er iets vreemds is gebeurt bij ksa Roo. Hou vooral onze facebook en je mail in de gaten voor verder informatie.

TIP: Als ge vindt da FB en Mail voor boomers is kunt ge mij ook altijd uw tiktok geven en dan verwittig ik u via een tiktok filmpke.

Zondag 27 maart: EK Sjorren

Diagram

Description automatically generatedHet Erembodegems Kampioenschap Sjorren of het EK Sjorren. Voor dit kampioenschap waren er gelukkig geen kwalificatierondes nodig, dus kunnen we vandaag direct beginnen aan de finale. De Knapen tegen de Kerels om ter snelst en om ter best sjorren. Wie zal er winnen?

TIP: Tenzij je sjorkoord met je tanden wilt snijden stel ik voor om een zakmes mee te nemen.

Ter info: Definitie van een zakmes: een mes dat in je zakken past. Het is dus niet nodig om een kapmes of machete mee te nemen.

Weekend 08-10 april: Kluizenkermis

Voor alle mensen die er tijdens de corona zijn bijgekomen zal ik snel een woordje uitleg geven over wat kluizenkermis eigenlijk is. Kluizenkermis is een 3 daags feest waarbij er op vrijdagavond een quiz wordt georganiseerd, op zaterdag organiseren we iets voor de jeugd en zondag sluiten we af met onze wel bekende proeverijtocht, waar jij en je familie op het gemak kunnen genieten van de rijke Erembodegemse natuur en de vriendelijke mensen in Erembodegem.

TIP: Neem goede wandelschoenen en een centje mee voor een droge worst of een pakske frit me saas.