Leeuwkes

Beste leeuwtjes dit jaar gaan we een episch jaar tegemoet met opnieuw als leider Arnaud Bouckaert, nieuw bij de leeuwtjes als leider is Robbe Van Herreweghe en nieuw bij de leidingsploeg Arne Biebaut. Waarom is dit jaar episch kan je je wel afvragen wel daar hebben wij het antwoord op. Je hebt niet alleen de tofste leiders het is ook het tofste thema: cowboys en indianen.

Zondag 18 september: Startdag!!

Eindelijk, het is zo ver! Het KSA-jaar kan eindelijk terug beginnen. Jullie worden in de voormiddag verwacht in de kerk op ten Bos. In de namiddag is er een groot spel voorzien, waar jullie allen ongetwijfeld enthousiast aan zullen deelnemen 😉. Het is de ideale gelegenheid om eens bij te babbelen over de brestige dingen die jullie gedaan hebben tijdens de zomervakantie. Vergeet zeker geen vrienden mee te nemen!

Zondag 2 oktober: knutselen met indianen

Vandaag toveren we jullie om tot echte indianen en cowboys. Zodat jullie weten hoe een echte indiaan zich kleedt. Zo zijn we voorbereid op de volgende activiteiten. 

Zondag 16 oktober: indianenjacht

Nadat jullie zich hebben verkleed als cowboys en indianen kunnen we een echte klopjacht houden tegen een naburige indianenstam die ons hindert. Doe zeker jullie stevige schoenen aan want die stam ligt niet naast de deur.

Vrijdag 21 oktober: dag van de jeugdbeweging

Het is dag van de jeugdbeweging, het moment om fier je hemd aan te trekken en ermee te paraderen doorheen de straten en jouw school! Vergeet ook niet om een korte broek klaar te leggen, anders is de KSA-look niet compleet. Toon aan jouw vrienden, hoe fier je wel niet bent dat je een lid bent van KSA-Sint-Amandus Erembodegem! Erembout Stout!

Zondag 23 oktober: Activiteit met heel den bond

Vandaag is gans KSA Erembout present. Want we concreet gaan doen is nog verrassing, maar plezant wordt het zeker!

Zaterdag 29 oktober: Stuntdag

Jullie lezen het goed, deze activiteit gaat uitzonderlijk door op een zaterdag! Stuntdag is een evenement waarbij alle KSA’s uit Aalst en omstreken samenkomen. Het wordt ongetwijfeld een brestige dag. Verdere informatie volgt nog.

Zaterdag 5 november en zondag 6 november: Eetfestijn

Dit weekend kan je genieten van verse mosselen, krokante frietjes en heerlijk stoofvlees. Daarnaast zijn er nog tal van andere lekkernijen en dranken. Je raadt het al: het is ons jaarlijks eetfestijn. Helpende handen zijn altijd welkom!!!

Zondag 20 november: hup cowboy hup

Vandaag nemen de cowboys het op tegen de indianen in een echt saloonspel. We gaan elke vaardigheid af die een cowboy of indiaan moet hebben, hierbij zal in team werken essentieel zijn. Nadat jullie die vaardigheden hebben bemeesterd zullen we zien wie de sterkste is. Aanwezig zijn op deze activiteit is belangrijk maar niet essentieel om mee te doen met de volgende activiteit.

Zondag 4 december: speurtocht

Indianen waren verzamelaar-jager dus wij moeten ons ook aanpassen als we echte indianen willen zijn. Soms gaan ze eens snuffelen in hun geburen om te kijken of er iets valt te smikkelen. Dus gaan we vandaag op verzameltocht in de buurt. Stevige schoentjes zijn aangeraden.

Zondag 18 december: Saloongames

Weet je nog de vaardigheden die we vorige activiteiten hebben geleerd? Die gaan we nu gebruiken. Een echte cowboy is een beetje sluw en weet hoe hij moet valspelen. Vandaag gaan we cowboy spelletjes spelen.