Leeuwkes

Graag beginnen we dit artikel met jullie nog maar eens een gelukkig nieuwjaar te wensen! Samen starten we 2020 met opnieuw een lijst aan top KSA activiteiten! We staan alvast te popelen om opnieuw er in te vliegen, jullie toch ook??  

Nu we in het 1ste trimester de wondere wereld van Minecraft hebben verkend, is het eens tijd voor iets anders. Ditmaal gaan we op tocht doorheen ons eigen lichaam! Meer bepaald doorheen onze eigen zintuigen! Ken jij ze alle vijf al?  

12

Januari

2020

Zien tocht

Wanneer we op Zien-tocht gaan, dan zijn onze ogen het belangrijkste zintuig dat we nodig hebben. Wees wel zo stil mogelijk, dan kan je goed focussen! Samenwerken is echter ook belangrijk! Gelukkig staan we in groep sterker!

26

Januari

2020

Luister en voel tocht

Een tocht waarbij we 2 zintuigen laten werken! We gaan met onze oren en onze handen allerlei opdrachtjes doen! Spannend, toch? We zullen goed moeten luisteren naar elkaar om alles tot een goed einde te brengen! 

09

Februari

2020

Vriendjesdag

Vandaag mag je je vriendjes meenemen naar de KSA, want het is Vriendjesdag! Vertel het op school, roep het in de straat en nodig iedereen uit! Hoe meer vriendjes, hoe meer vreugde! 

22

Februari

2020

zaterdag

Kindercarnaval (Samen met KSA ROO)

Hoera, de gekste periode van het land is er weer! Tijd voor gekke outfits, maskers en confetti! Ook wij trekken onze gekste outfit aan en lopen mee in de kindercarnaval stoet in het dorp. We verzamelen voor deze activiteit aan de kerk in het dorp! Het uur wordt later nog meegedeeld.  

29

Februari

2020

zaterdag

Wafelenbak

Zoals elk jaar organiseren we het weekend na Carnaval onze heuse Wafelenbak! Vandaag bakken we samen met de ouders en oudleiding meer dan 5000(!) verse wafels. Hiermee gaan jullie samen met de leiding op pad om ze deur aan deur te verkopen in heel het dorp! We rekenen op iedereen (zowel klein als groot) z’n hulp vandaag! Als beloning krijgen jullie de allerlekkerste, verse wafels en cola! De praktische regeling voor dit evenement wordt ook later nog meegedeeld. We zoeken wel reeds al bakkers, wafelijzers, koelroosters en chauffeurs!  

08

Maart

2020

Schaatsen met heel den Bond

Als beloning van jullie harde werk vorige week, trakteert de KSA jullie op een namiddag schaatsen in Liedekerke! Exacte uur van afspreken wordt later nog meegedeeld. We vragen wel alvast enkele bereidwillige chauffeurs! 

15

Maart

2020

Activiteit samen met KSA Roo

Heden ten dage weer een nieuwe activiteit samen met KSA Roo. Door het grote succes van de vorige keer, herhalen we de verbroedering/verzustering nog eens. Het wordt weer een nieuwe verrassing! Wat wordt dat weer spannend! Meer informatie volgt later nog! 

22

Maart

2020

11u - 14u

Smaak en ruik tocht

We gaan verder op onze tocht doorheen alle zintuigen. Vandaag is het de beurt aan de smaakpapillen op jullie tong, maar ook jullie neusjes mogen werken. Kunnen jullie raden wat je proeft?  Of misschien ruik je het al? Zonder te kijken he! Zit er een verborgen top chef in jullie verborgen? Vandaag komen we het allemaal te weten!  
Opgelet! Aangezien dit een kook-eet activiteit is, zal deze doorgaan van 11u-14u i.p.v. de normale uren. Lunch wordt vandaag dus op KSA gegeten!  

17 - 19

April

2020

Vrijdag - Zaterdag - Zondag

Kluizekermis

Kluizekermis belooft dit jaar weer een bruisend weekend te worden met als hoogtepunt onze jaarlijkse proeverijtocht door onze mooie streek. De rest van de planning krijgen jullie op een latere datum zeker nog mee via een brief.

24 - 28

Juli

2020

ZOMERKAMP

Zomerkamp

Aangezien mama en papa waarschijnlijk stilletjes aan al de planning van de zomervakantie beginnen op te stellen, is het tijd om ook ons kamp eens in de kijker te zetten! Na een keertje oefenen op het Herfstkampje is het nu tijd voor het echte kamp! We hebben voor jullie een prachtig stukje natuur gehuurd waar we onze kamp kunnen opstellen. Daar zullen we maar liefst 5 dagen de zotste avonturen beloven in het bos, de rivier en nog veel meer! Zit u met een vraag over het kamp? Laat gerust iets weten!